5-6 september 2021

Global Affairs

Over ons

Wie zijn wij?
Global Affairs is een internationale groothandel in kleurrijk en fantasievol speelgoed, accessoires en cadeaus voor baby’s en kinderen.
Global Affairs werd in 1998 opgericht door Annette Klein Bog en is gevestigd in Amsterdam. Daar worden alle hoogwaardige producten ontworpen en vervolgens fairtrade geproduceerd in het Verre Oosten en Peru.

Wat maken wij?
In eigen collectie ontwerpen en produceren we vooral knuffels (gehaakt, gebreid en van geweven stoffen), mode- en haar-accessoires voor kinderen en vilten decoraties. Alles wordt in-house bedacht onder leiding van Marije Couprie, onze ontwerper.
Onze eigen collectie verkopen wij inmiddels over de hele wereld aan onafhankelijke boetieks, warenhuizen, hotels, maar ook in befaamde musea als TATE Britain/modern, Musée Fondation Louis Vuitton, Centre Pompidou, MOMA en Louisiana Museum for Modern Art in Denemarken.
Global Affairs maakt ook producten op maat. Bestaande producten en/of technieken uit onze eigen collectie worden gepersonaliseerd naar een eigen ontwerp met eigen logo en verpakking. Wij kunnen een product, vanaf de ontwerpfase tot het met barcode in de winkel ligt, begeleiden. Onze private label klanten zijn internationale musea (o.a. Van Gogh, Musée D’Orsay, TATE Britain) en retailers zoals Dille en Kamille.

In samenwerking met onze licentiepartners Mercis en Rubinstein, maken wij kleurrijke producten van beroemde karakters als Nijntje, Het Muizenhuis en de Fabeltjeskrant. Producten die met zeer veel respect voor de originele ontwerpen worden gemaakt, maar er tegelijkertijd een nieuwe invulling en glans aan geven.

Waar worden onze producten gemaakt? Onze producenten bevinden zich in China, Peru en India. Alles wordt fairtrade geproduceerd en bijna altijd met de hand gemaakt. Wij werken samen met kleine werkplaatsen, veelal geleid door vrouwen, die wij jaarlijks bezoeken. Dat is goed voor de relatie, maar ook om te zorgen dat de productie gaat volgens onze normen: duurzaam en onder goede werkomstandigheden.
Wij werken uitsluitend met gecertificeerde leveranciers.