27-28 september 2020

Stelton

Koken en tafelen Scandinavisch Designer

www.stelton.com

marjolein@typischthuis.nl

Via Typisch Thuis
www.typischthuis.nl
marjolein@typischthuis.nl

Stelton is een Scandinavisch merk dat innovatieve, kwalitatief hoogstaande en eigentijdse producten maakt.
Het ontwerpen van producten die gebruiksvriendelijk en oogstrelend zijn, zijn de belangrijkste drijfveren van Stelton.
Zo maakt het Scandinavische merk tijdloze producten die prikkelen en tegelijkertijd verrassen, nu en in de toekomst.

Al sinds jaren wint Stelton vele design awards dankzij de innovatieve ontwerpen van de producten. Vanaf het begin in 1960 heeft Stelton zich bij het ontwerpen van producten geconcentreerd op ontwerpen met een opmerkelijke nuttige functie. In 1964 werd er een beleid geformuleerd, toen Peter Holmblad (directeur en designer) een samenwerking aanging met de bekende designer en architect Arne Jacobsen.
Stelton is een wereldwijd begrip geworden door de Vacuüm Thermoskan. Dit ontwerp uit 1977 van Erik Magnussen is nog steeds het best verkopende product uit de geschiedenis van het Deense bedrijf.
Na een periode van aanzienlijke uitdagingen in de markt verkoopt Peter Holmblad het bedrijf in 2004. De nieuwe eigenaar, Michael Ring, start snel met een commerciële renaissance van het bedrijf. Het assortiment wordt bijgewerkt en nieuwe ontwerpers worden toegevoegd aan het huidige rijtje om zo met hun innovatieve productideeën aan de huidige behoefte van de consument te voldoen. Stelton voegt nieuwe lijnen toe aan het assortiment om zo een beroep te kunnen doen op een breder scala van segmenten. Terwijl de cilinder vorm in veel items aanwezig blijft komt Stelton ook ineens met vernieuwende, zachtere en zeer verrassende ontwerpen. De combinatie van het oude en nieuwe Stelton blijkt een ware hit!

Stelton Stelton Stelton Stelton Stelton Stelton
Wis filter
Bekijk ook: