2+3 september 2018

Doing Goods

Woontextiel Woonaccessoires Gadgets & Gifts

www.doing-goods.com

info@doing-goods.com

Doing Goods - a note from treasure hunters

Doing Goods is een schatkist gevuld met meubels, textiel en vintage rariteiten.

Jan Swinkels en Aanyoung Yeh richtten DG op in 2010. Beide reizen de wereld over op zoek naar van-alles-en-nog-wat-spulletjes die ze zelf te gek vinden en waarvan ze haast zeker weten dat ze ook bij jou in huis tof zullen staan. Jan en Aanyoung nemen het liefst gebruikte spullen mee van hun reizen. Dingen waar het leven al een keer overheen is geweest of die op z'n minst een rondje Stille Zuidzee hebben gemaakt.

Of in de woorden van Aan: “Wabi sabi. Dat is Japans en betekent onvolmaakt; ontsierd. Wij vinden dat juist gaaf. Die doorleefde spullen hebben van alles meegemaakt; houden herinneringen vast. Het heeft karakter en charisma. We kunnen het niet laten liggen. Dus verzamelen we antiek, meubels, kunst, textiel en rariteiten voor interieurs.”

De ontmoetingen en gesprekken met winkeliers, ambachtsmensen en handelaren draagt veel bij aan hun liefde voor het schat zoeken. Er gaat, zo zeggen de twee, niets boven dwalen en verdwalen en te stuiten op een atelier of winkeltje met de meest fantastische spullen. Handgemaakt, gerecycled, gerepareerd, gered, noem maar op. En de onverwachte ontmoetingen natuurlijk; heel grappig en bijzonder.

Naast het kopen van gebruikte spullen, maakt DG ook zelf meubels. Van oud hout, dat wel. Steunbalken uit verlaten huisjes en achtergelaten vissersboten worden gebruikt om tafels, kasten en stoelen te maken. DG huurt hiervoor plaatselijke vakmensen in. Zo zijn ze verzekerd van de beste kwaliteit. En zo zorgt DG ook voor de nodige banen.

Doing Goods Doing Goods Doing Goods Doing Goods Doing Goods Doing Goods
Wis filter
Bekijk ook: