4-5 februari 2024

StoryTiles

Standnummer C.99

Contact

storytiles.nl/nl/
marga@storytiles.nl
KNSM-laan 101
1019 LB Amsterdam Nederland
0031 6 47 99 02 60

Over ons

StoryTiles maakt kunst op tegels, hout en borden. Elk design heeft een grappige twist, waarin klassieke concepten contrasteren met modern elementen. Alle StoryTiles producten worden ambachtelijk gemaakt in Nederland, vanuit de thuisbasis in Amsterdam.

Meer over StoryTiles
Keramieken tegels worden al sinds de 16e eeuw gemaakt in Delft en omstreken. StoryTiles bouwt verder op deze traditie en creëert miniatuurverhalen en kunst op tegels van keramiek. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en is opgericht in 2013. Op dit moment verkoopt StoryTiles haar producten in 300 winkels verspreid over 20 landen. StoryTiles heeft een oude traditie van keramieken tegels produceren nieuw leven ingeblazen.

De producten van StoryTiles worden gemaakt volgens hoge standaard en kwaliteit, met een frisse knipoog naar ambachtelijk, Nederlands vakmanschap en ontwerp. Elk design laat humoristische, verhalende details zien; klassieke concepten contrasteren met moderne elementen. Met haar unieke details zorgt StoryTiles ervoor dat je elk type interieur een unieke uitstraling kunt geven.

Het merk presenteert presenteert twee keer per jaar een nieuwe collectie. Een deel van de collectie wordt ontworpen samen met internationaal bekende designers (zoals Nathalie Lété and Piet Paris). Bovendien heeft het merk licenties met verschillende musea, onder andere het Van Gogh Museum en het National History Museum. Daarnaast verzorgt StoryTiles voor zowel zakelijke als particuliere projecten complete custom made plannen.

Naast tegels brengt StoryTiles inmiddels ook StoryWood en StoryPlates op de markt, respectievelijk designs op hout en servies en zijn op storytiles.nl tevens accessoires te vinden, zoals holders en frames voor de tegels gemaakt van onbewerkt eikenhout.

Het StoryTiles maakproces
De hele collectie StoryTiles is sinds 2013 ontworpen met veel liefde en creativiteit door oprichter Marga van Oers en de designers waar zij mee samenwerkt. Stuk voor stuk worden de tegels met de hand gebakken in de ambachtelijke ovens die het merk tot haar beschikking heeft. Made in Holland!

De tegels worden gebakken op hoge temperatuur. De kunstwerkjes zijn dus hitte- en waterbestendig waardoor het bijzondere design levenslang mee gaat en ook geplaatst en getegeld kan worden in keuken en badkamer.
De tegels worden geleverd met een ophangsysteem en zijn beschikbaar in 3 verschillende maten (Small 10 x 10 cm, Medium 13 x 13 cm en Large 20 x 20 cm), waarvan de medium formaat gelijk is aan de originele Oud Hollandse tegel, het ‘witje’.


Highlights uit de collectie

Getoonde prijzen zijn winkeladviesprijzen

StoryTiles
StoryTiles
Het Nederlandse StoryTiles maakt miniatuur verhalen op keramieken tegels. De tegels worden handgebakken in een authentieke Hollandse tegeloven. StoryTiles zijn gebaseerd op het oude 'witje' maar met een twist naar nu. Bij elk moment past wel een StoryTile
€ 27,50