5-6 september 2021

Pininfarina

Over ons

Ontwerp. Pininfarina is nu een van de beroemdste designhuizen ter wereld. Beroemd gemaakt voor het ontwerpen van de meest prestigieuze modellen van Ferrari, Jaguar,,Maserati en is tegenwoordig een ontwerpstudio die geïntegreerde oplossingen kan bieden op verschillende gebieden, van automotive tot architectuur, van slimme producten tot retail.
. De speciale techniek van de zilveren tip, gebruikt door Leonardo Da Vinci, inspireert de ETHERGRAF®-tip, gemaakt in samenwerking met gezaghebbende Italiaanse onderzoekers van de Polytechnische Universiteit van Turijn.
Bedacht, gemaakt en gesmeed door goudsmeden in Italië, het is het onderscheidende kenmerk van onze stylus. ETHERGRAF® is een gepatenteerd materiaal, loodvrij, vlekt niet, kan alleen schrijf op papier en is vooral niet bang voor het verstrijken van de tijd.
De moderne erfgenaam van Silverpoint, het is een innovatieve metaallegering die een lichte en romantische indruk achterlaat zoals grafiet en tijdloos als inkt.
De ETHERGRAF®-tip schrijft door oxidatie, hij "krast" het papier microscopisch, oxideert het en laat een lichte en nauwkeurige markering achter. Vanwege zijn porositeit, gewoon papier, d.w.z. onbehandeld cellulosepapier, is een materiaal dat perfect reageert op de doorgang van de metalen punt. Kan het op alle soorten papier schrijven? Praktisch ja, maar de aanwezigheid van kleefstoffen, minerale vulstoffen, kleurstoffen of additieven in het papier tasten zijn natuurlijke absorptiecapaciteit aan, waardoor slechts gedeeltelijk de oxidatie bij de doorgang van de punt in ETHERGRAF ®