4-5 september 2022

Redopapers

Papiermerk ontstaan uit de mooiste papierresten, verantwoord geproduceert in België

Contact

Over ons

Redopapers wilt een einde maken aan verspilling, door afval een nieuw leven te geven. Wij geloven daarbij in de kracht van schoonheid. Door schoonheid toe te voegen, geven we afval een tweede leven.
Heel concreet redden we papier-overschotten van de afvalberg. In drukkerijen en copyshops worden mooie vellen papier en grafische misprints vaak zomaar weggegooid. Dat is, zowel vanuit ethisch als esthetisch oogpunt, zonde. Daarom verwerken we deze papierresten tot mooie weekplanners, handige to do lijsten en originele blocnotes.

Onze visie is dan ook erg eenvoudig: elke grondstof die we kunnen redden, is een grondstof die niet ontgonnen moet worden.

Als het even kan betrekken we kwetsbare groepen bij het productieproces. Zo geven we hen waarde en die krijgen we terug dankzij een piekfijne afwerking van onze producten. We ontwikkelen zoveel mogelijk lokaal, dat verkleint de voetafdruk en verhoogt het contact met onze partners, en dat komt dan weer de kwaliteit ten goede. In de toekomst worden grondstoffen steeds kostbaarder. We zijn er dan ook van overtuigd dat we alles in het werk moeten stellen om verspilling tegen te gaan.