2+3 februari 2020

Sköna Ting - Karl Blossfeldt

Woonaccessoires Stationery & Boeken Scandinavisch

www.skonating.com

Via UnikDesign
www.unikdesign.nl
info@unikdesign.nl

Het Zweedse bedrijf Sköna Ting heeft samen met de Karl Blossfeldt foundation een unieke selectie gemaakt uit het werk van deze Duitse fotograaf. (1865-1932) Deze bijzondere reproducties worden geprint op hoge kwaliteit FSC kunstdrukpapier. De collectie bestaat uit posters in verschillende maten, kaarten en notitieboeken.

Karl Blossfeldt’s uitgebreide collectie plantenfoto’s onthullen onverwachte vormen en patronen. Hij ontwierp zijn eigen camera en nam de foto’s met een wetenschappelijke precisie en een kunstenaarsoog. Deze unieke mix werd een groot succes binnen de moderne kunst en de fotografie. Blossfeldt was een groot deel van zijn leven docent beeldhouwen en gebruikte zijn foto’s allereest om zijn studenten kennis te laten maken met de vormen van de natuur. Maar nadat hij zijn werk in 1926 In Berlijn had tentoongesteld werd de docent een bekend kunstenaar. Twee jaar later verscheen het boek Urformen der Kunst en dit werd een van de meest invloedrijke en belangrijke fotoboeken van de 20e eeuw.

Naast de Blossfledt collectie heeft Sköna Ting ook een zeer uitgebreide botanische vintage collectie posters, kaarten etc.

Sköna Ting - Karl Blossfeldt Sköna Ting - Karl Blossfeldt Sköna Ting - Karl Blossfeldt Sköna Ting - Karl Blossfeldt Sköna Ting - Karl Blossfeldt Sköna Ting - Karl Blossfeldt
Wis filter
Bekijk ook: