7-8 februari 2021

Moken Organic Eyewear

Over ons

Moken biedt nu een eco-friendly alternatief aan in de brillenmode.

Dit Franse brillenmerk, gestart in 2014, innoveerde met kurk en hout en gaat nu 90% van zijn brillen aanbieden in biologische afbreekbare, biologische of bio-based materialen.
De 2 oprichters, gepassioneerde outdoor sporters, lieten zich inspireren door wat hen het dichtst bij hun hart ligt, nl. de oceaan en de natuur. Deze passie vertaalt zich in ontwerpen die hun basis vinden in water, zand en hout.
Voor beiden kwam het eco-bewustzijn in de winter van ’13-’14. Het was één van de zwaarste winters in 10 jaar in het zuidwesten van Frankrijk. De Atlantische oceaan kende een recordaantal stormen die bijdroegen aan ernstige kusterosie. De metershoge golven maakten surfen maandenlang onmogelijk. Pas begin maart 2014 kon er voor het eerst terug gesurft worden.
De 2 oprichters waren geschokt door wat ze aantroffen…
300km aan strand bedekt vol plastic tassen, visnetten, verpakkingen en andere kunststoffen die tot 500 à 1000 jaar nodig hebben om zich volledig te desintegreren. In hert water nog meer plastic, waar zakken zich rond de armen van surfers wikkelden.
Voor hen was het duidelijk… Plastic moest een gevecht worden.