4-5 september 2022

Correctbook

Over ons

Correctbook produceert oneindig uitwisbare notitieboeken, voor iedereen op deze wereld. Bij aankoop van een Correctbook product kan jij zelf oneindig schrijven én geef je kinderen uit ontwikkelende gebieden toegang tot hetzelfde oneindige schrijfervaring.

De organisatie
Correctbook is een prijswinnende sociale onderneming die strijdt tegen wereldwijd analfabetisme. De oprichter, Sam van Tol, ontdekte tijdens een reis in Zuid-Afrika dat kinderen in de sloppenwijken onvoldoende beschikking hebben tot schrijfmateriaal. Dit geldt wereldwijd voor 250 miljoen kinderen. Met de opbrengsten van de verkoop van de Correctbooks wordt exact hetzelfde materiaal op scholen in Afrika beschikbaar gesteld. Voor ieder verkocht boek hier, kan een kind in nood drie maanden lang schrijven. Dat betekent dat met de bestelling van 100 Correctbooks u 25 jaar aan schrijven faciliteert! De Correctbooks worden lokaal geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast bespaart u enorme hoeveelheden papier, wat goed is voor het milieu en voor de portemonnee.

Het product
Naast dat we ons inzetten voor de bestrijding tegen laaggeletterdheid, leveren wij momenteel de beste uitwisbare schrijfervaring die op de markt beschikbaar is. Dit dankzij gebruik van Correctbook Core papier. Deze pagina’s zorgen ervoor dat de schrijfervaring van een Correctbook die van echt papier benadert. Verder zorgt de Unbind & Click ringband ervoor dat de pagina’s eenvoudig uit de Correctbook kunnen worden gehaald en dat deze is te personaliseren naar wens van de gebruiker. Zo kunnen speciale to-do en weekplanning pagina’s worden toegevoegd. Dit naast de andere opties als lijntjes, ruitjes, stipjes en blanco papier. Ook de buitenkant kan volledig naar wens worden gepersonaliseerd. Nadat de notities zijn gemaakt, kan je ze eenvoudig opslaan en delen met de Correctbook App. De werking van de Correctbook kunt u in deze video zien: https://www.youtube.com/watch?v=R95LLr-IVz8