4-5 september 2022

Great ceramics

Contact

www.greatbygreet.com
info@greatceramics.com
solebaystraat 14-1
1055ZR Amsterdam The Netherlands
0031633743489

Over ons

Ik heb jaren in de mode wereld gewerkt als ontwerper. Maar het werken in de kleding industrie ging mij steeds meer tegen staan. Deze industrie is de op 2 na grootste vervuiler van de wereld! De impact die het heeft op de planeet maakte het steeds moeilijk voor mij.
Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik ook meer met mijn handen wil creeeren. Ik heb de keramiek opleiding in Gouda gevolgd.

En nu maak ik gebruiksvoorwerpen in keramiek. Die ik mijn eigen kleine schatten noem.
Alles voor op en om de tafel. Van lampen, kandelaars tot servies. Daarnaast komt mijn liefde voor textiel terug in patronen in de keramiek maar ook in tafellinnen. Wat ik verf met natuurlijke grondstoffen .
De patronen in het tafellinnen maak ik met oude ambachtelijke technieken.

Alles wordt met mijn eigen handen gemaakt met natuurlijke materialen. Verpakkingen ook alleen van natuurlijk materiaal en mijn kaartjes en wikkels zijn van gerecycled katoen.
Ik werk in kleine series. Heb geen voorraad. Hoop dat ik zo mensen aan t denken zet om weg te gaan van massa productie en consumptie. En het ambacht in keramiek meer te doen herleven. Mijn handschrift kan je herkennen voor mijn liefde voor de zee. En mijn liefde voor onregelmatigheden. Dit versterkt ook het handmatige. Geen een greatceramics is gelijk aan de andere.
Nieuwsgierig? Kijk dan op www.greatbygreet.com