29-30 januari 2023

Maarten Baptist

Maarten zoekt altijd naar mogelijkheden in schijnbaar onmogelijke productieprocessen en vereenvoudigt producten en maakt ze uiterst gebruiksvriendelijk.

Standnummer D.122b

Contact

www.maartenbaptist.com
maarten@maartenbaptist.com
Daalakkersweg 10 - 22E
5641 JA Eindhoven +31 40 257 22 58

Over ons

Maarten is de kleinzoon van een timmerman en de zoon van een ijzerhandelaar, die zijn eigen meubels enz. maakte. Toen hij jong was, bracht hij veel tijd door in de winkel van zijn vader, luisterend naar de problemen van klanten en de creatieve oplossingen van zijn vader. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Maarten zelf een grote interesse heeft ontwikkeld in het ontwikkelen van objecten die niet alleen een lust voor het oog zijn, maar die ook functioneel, eenvoudig en speels zijn.

Zijn hoofddoel is echter het ontwerpen van objecten waarin het productieproces zichtbaar is. Met een minimum aan ingrepen probeert hij een functioneel en reproduceerbaar object te creƫren dat ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. Dat doet hij zowel op eigen initiatief als in opdracht van verschillende merken, restauranthouders etc.

Maarten verliest nooit de fabrikant uit het oog die zijn producten daadwerkelijk maakt. Hij probeert altijd het productieproces te vereenvoudigen, zodat het werk van de fabrikant zo gemakkelijk en leuk mogelijk is.
Hij streeft naar eenvoud. Dit betekent echter niet dat een product niet mag worden gedecoreerd. Esthetiek is altijd belangrijk. Maar in de tussentijd, wie zegt dat designitems ook niet leuk kunnen zijn? Is het niet leuk dat als je naar een product kijkt, je bijna kunt zien hoe het gemaakt is? Die eenvoud en transparantie is ook waar Maarten voor staat.