4-5 februari 2024

Bengt en Lotta

SWEDISH DESIGN SINCE 1990

Standnummer F.232

Contact

www.bengt-lotta.nl/
info@dynamiccomfort.nl
's Gravelandseweg 20
1381HJ Weesp 0294-418309

B2B Sales
Dynamic Comfort
www.DynamicComfortBestelsite.nl
info@dynamiccomfort.nl
Dineke Floore

Over ons

Bengt Lindberg en Lotta Glave studeerden samen op de universiteit grafische kunst en illustratie. Na haar afstuderen kreeg Lotta een baan bij een van de belangrijkste kranten in Zweden, Dagens Nyheter en Bengt bij een reclamebureau dat een behoorlijk saai werk bleek te zijn. Geen van beiden kon de stroom van creatieve ideeën weerstaan ​​die maar bleef komen. Voor Bengt begon het allemaal met een gietijzeren koe kandelaar.

De koe werd al snel vergezeld door een schaap, een paard en een eland, allemaal geproduceerd in Småland, de thuisgemeente van Bengt. De vier klassiekers zijn nog steeds in productie en hebben zich over de hele wereld verspreid, van Zweden en Duitsland tot de VS en Japan. Maar daar hield het niet op de collectie werd uitgebried met stoffen, lampen en dienbladen.

Ongetwijfeld hebben de achtergronden van het paar hun eindeloze creativiteit geïnspireerd.

Bengt werd geboren in Värnamo, in Zweden, maar zijn grootouders hadden een boerderij in Skåne, vol met voorwerpen van kunst en handwerk.

Lotta Glave, die voortkomt uit Malmö gelooft dat veel van haar inspiratie komt van haar Oostenrijkse grootmoeder die werkte als illustrator en boekbinder. Hun huis was altijd gevuld met leuke, zelfgemaakte creaties zoals fantastische poppenhuizen gemaakt van gelakt papier!

Tegenwoordig ontwerpt Lotta de meeste patronen; ontwerpen die over de hele wereld worden gewaardeerd, niet het minst in Japan en het Verenigd Koninkrijk. En als u hun winkel in Stockholm bezoekt, vindt u ze omringd door honderden andere items; trays, lampen, meubels, porselein, servetten.

Highlights uit de collectie

Getoonde prijzen zijn winkeladviesprijzen

Candleholder Peace
Candleholder Peace
Ironwork candleholder
€ 72,50
Round tray Cat couple
Round tray Cat couple
Round tray
€ 39,95
Peace collection
Peace collection
collection of trays
€ 25,50
Tray
Tray