4-5 februari 2024

Liekiwi kaarten & prints

Standnummer C.101-g

Contact

www.liekiwi.nl
info@liekewinters.nl
Broekweg 80
5502BC Veldhoven Nederland
0641093099

Over ons

~LIEKIWI~ Botanische kaarten en prints van Lieke Winters

'Klein geluk uit mijn tuin, moestuin en de natuur'

Mijn inspiratie voor de botanische kaarten en prints haal ik uit mijn eigen tuin, de moestuin en de wandelingen met mijn hond Boris.
Fotografie vormt de basis van al mijn werk.

Aandacht voor de natuur en voor elkaar, dat komt samen in mijn botanische kaarten. Zowel de natuur als de mens heeft meer aandacht nodig. Het versturen van een persoonlijk kaartje lijkt iets kleins maar kan veel voor iemand betekenen. Ik maak gebruik van duurzame papiersoorten en gerecyclede materialen. Met de zaadjes uit mijn tuin probeer ik ook iets terug te geven aan de natuur. Mijn werk kenmerkt zich door de eenvoud en schoonheid die de natuur en onze nabije omgeving ons brengt. Tijdloos en passend voor verschillende gelegenheden.

Voor het maken van mijn kaarten en prints werk ik zoveel mogelijk samen met een lokaal familiebedrijf. Ik maak gebruik van duurzame materialen zoals FSC gecertificeerd papier, papier van landbouwafval, gerecyclede enveloppen en verzenddozen.

Highlights uit de collectie

Getoonde prijzen zijn winkeladviesprijzen

Kaart Ecoprint
Kaart Ecoprint
Ecoprint op katoen. Het katoen haal ik bij de kringloop, de planten komen uit mijn tuin en de omgeving waar ik wandel en zijn seizoensgebonden.
€ 2,00
Serie kaarten 'Circle of life'
Serie kaarten 'Circle of life'
De groentes komen uit mijn moestuin. Ze zijn in verschillende groeifases gefotografeerd op een lichtbak. De cirkel staat voor het cyclische leven.
€ 2,00
Serie Kaarten 'Wildflowers'
Serie Kaarten 'Wildflowers'
Ik ben opgegroeid met het woord 'Onkruid' en onkruid moet je verwijderen uit je tuin. Tegenwoordig weten we dat deze inheemse planten enorm belangrijk zijn voor de biodiversiteit. Met deze serie wil ik de planten weer in een positief daglicht zetten.
€ 2,00
Serie kaarten 'Bulbs'
Serie kaarten 'Bulbs'
Deze bollen komen uit mijn eigen tuin. Ik heb ze opgegraven, schoongemaakt, gefotografeerd op een lichtbak en daarna weer teruggezet in de aarde.
€ 2,00
Kaart 'Ginkgo'
Kaart 'Ginkgo'
In mijn buurt staan verschillende Ginkgo bomen met deze prachtige bladeren. Ze staan symbool voor hoop en en een lang leven.
€ 2,00