1-2 september 2024

Sweet Salone

Contact

www.sweet-salone.com
sweetsalone@aurorafoundation.is
Waalhaven Oostzijde 81, 3087 BM
3087 BM Rotterdam Havens Netherlands
+310619568770

B2B Sales
Orderchamp
orderchamp.nl

Over ons

Sweet Salone is het resultaat van een unieke samenwerking tussen designers uit IJsland en ambachtslieden in Sierra Leone.

Aurora Foundation gelooft in het combineren van kunst en design met het doel om levenskwaliteit te verhogen. Om deze reden is in 2017 het Sweet Salone label opgericht, waarbij een sterke nadruk ligt op het verbinden van designers en kunstenaars uit IJsland met die uit Sierra Leone. Door deze uitwisseling van kennis en vakmanschap is er op natuurlijke wijze een platform gecreëerd waarbij kunstenaars uit beide landen leren van elkaar en samen nieuwe, unieke producten creëren.

Het is uitdagend om twee landen te vinden die een sterker contrast hebben dan Sierra Leone en IJsland. Echter gelooft Aurora Foundation dat tegenpolen elkaar aantrekken, en dat juist dit veel mogelijkheden biedt. Door het introduceren van designers uit IJsland aan lokale ambachtslieden in Sierra Leone wil Aurora Foundation bewustzijn creëren voor de vele getalenteerde mensen in Sierra Leone en tegelijkertijd de horizon van de IJslandse designers vergroten. Aurora Foundation geloofd dat de grootste impact kan worden gecreëerd, en de levensstandaard kan worden verbeterd, als ideeën worden gedeeld, er wordt samengewerkt en er van elkaar wordt geleerd.

Samen met de kunstenaars en designers zijn er nieuwe producten gecreëerd welke gebaseerd zijn op traditionele werkwijzen met natuurlijke materialen te vinden in Sierra Leone, maar met een IJslands design. Alle manden en lampen zijn gemaakt van bamboe door de bevolking van het dorp Brama Town, en het aardewerk is gemaakt door de Lettie Stuart Pottery in Waterloo. Alle Sweet Salone producten zijn volledig handgemaakt, wat elk product uniek maakt.

Highlights uit de collectie

Getoonde prijzen zijn winkeladviesprijzen

Manja Vase
Manja Vase
Hand made in Sierra Leone, also available in black colour.
Snacks Vase Natural
Snacks Vase Natural
Hand made in Sierra Leone, available in three sizes
Baskets with lid
Baskets with lid
Hand made in Sierra Leone, three sizes, but also sold individually
Ibrahim Lamp
Ibrahim Lamp
Standing Lamp, hand made in Sierra Leone
Bengai Vase
Bengai Vase
Hand made in Sierra Leone, also available in natural colour
John Candle Holder
John Candle Holder
Hand made in Sierra Leone, also available in natural colour