29-30 januari 2023

Johnny Cashew

Zeg nee tegen omreis CO2!

Standnummer E.151e

Contact

www.johnnycashew.com
hayo@johnnycashew.com
Johan Huizingalaan, 763.Jo
1066 VH Amsterdam Nederland
0614592316

Over ons

Johnny Cashew zet nee tegen omreis CO2! Jij toch ook?

Wist je dat 55% van de totale cashew wereldproductie uit Afrika komt? Dat 95% daarvan, dat is dus heel veel (!), eerst naar Vietnam of India verscheept wordt om daar gepeld te worden voordat het teruggaat naar Nederland om geconsumeerd te worden en dat dit tot wel 57% -70% extra CO2 uitstoot leidt ten op zichtte van rechtstreeks verschepen?

Wij vinden dat dat anders kan en moet. Daarom pellen wij onze noten gewoon in Tanzania, waar ze groeien, en vervoeren ze direct naar Nederland waar we ze bakken en verpakken.

Natuurlijk zijn we Fairtrade gecertificeerd en werken we aan een leefbaar inkomen voor iedereen in de keten. Johnny Cashew en haar partners in Tanzania hebben nu al bijna 2000(!) boeren gecertificeerd en we hebben samen voor meer dan 600, goede, vaste banen gezorgd in de pelstations.

Johnny Cashew is de eerste Nederlandse markt maker voor echt duurzame cashew met een 100% traceerbare keten.

Johnny Cashew is het perfecte cadeau, komt in een leuke duurzame blikken verpakking van 80 gr. We hebben de smaken Gebrand & Ongezouten, Gebrand & Gezouten, en Ongebrand standaard in ons assortiment maar komen ook regelmatig met nieuwe verassende smaken op de markt.

Categorieën
Food
Fair Trade

Highlights uit de collectie

Getoonde prijzen zijn winkeladviesprijzen

Johnny Cashew
Johnny Cashew
Cashewnoten gebrand &gezouten 80gr in blik
€ 2,99