1-2 september 2024

Namture

Samen maken we het verschil!

Contact

www.namture.com
info@namture.com
Groenling 31
3853DT Ermelo Nederland
0610961311

B2B Sales
Marinus Pul
www.namture.com
mpul@namture.com

Over ons

Wij zijn Jan & Marinus, broers en de oprichters van Namture. De naam ‘Namture’ is ontstaan vanuit de combinatie Vietnam en Nature. Wij leveren duurzame en natuurlijke producten zowel B2B als B2C. Onze producten zijn verkrijgbaar in onze webshop maar ook in winkels en worden gebruikt voor evenementen, relatiegeschenken en kerstpakketten.

Al onze producten komen uit Vietnam en dragen bij aan een duurzamer gebruik van de natuur. Jan is woonachtig in Vietnam en Marinus in Nederland. Op deze manier zijn wij in staat om zowel heel direct samen te werken met de lokale Vietnamese bevolking als onze Nederlandse partners en consumenten.

Creating Change Together

Onze slogan ‘Creating Change Together’ geeft aan wat wij met Namture willen bereiken. Wij willen samen met onze klanten en onze lokale Vietnamese partners toe werken naar een wereld zonder plastic. En het allermooiste is dat we dit samen kunnen bereiken door producten te gebruiken die normaal gesproken verbrand worden als afval!

Niet verbrand maar gebruikt

Dagelijks worden er namelijk enorme aantallen kokosnootschalen verbrand. De schalen worden nog gezien als afval na het gebruik van het kokosnootwater en het kokosnootvlees. Toen we beseften dat de kokosnootschalen een prachtig natuurlijk alternatief zijn voor plastic producten, zijn we de mogelijkheden gaan onderzoeken om ook de rest van de wereld hiermee kennis te laten maken.

Naast de kokosnootschalen hebben wij ons assortiment uitgebreid met houten lepels die gemaakt zijn van afvalhout, onderzetters gemaakt van de haren van de kokosnoot, bamboe bekers etc. Ook zijn er inmiddels veel mensen fan van onze kokosnoten kaarsen, gevuld met de meeste duurzame wax (kokosnoot wax). Goed voor wel 50 branduren en na het gebruik her te gebruiken als plantenbakje!

Impact op de lokale bevolking
Omdat de kokosnoten nu gebruikt kunnen worden in plaats van verbrand levert dit de boer een extra inkomen op. De producten worden allemaal met de hand bewerkt waardoor dit zorgt voor extra werkgelegenheid voor de lokale ambachtslieden.

We willen kansarme groepen in Vietnam ondersteunen door middel van het doneren van een gedeelte van de omzet aan een lokale, Vietnamese organisatie. Wij zijn direct betrokken bij deze lokale organisatie en alle activiteiten die met de donaties georganiseerd worden.